Wednesday, 24 August 2011

Mode Raya

Assalamualaikum,

Dah tinggal beberapa hari je lagi maka berakhirlah ramadan bagi tahun ini, sedih plak rasanya macam sekejap sangat puasa tahun ni. Mode raya tahun ni cam kureng je aku rasa, dari awal lagi rasa malas2 je nak menempah baju raya. Suami aku lagi la nak pakai baju raya tahun lepas je katanya. Awak tempahla baju awak ngan anak2 je katanya. Aku ni nak buat baju raya rasa cam kelakar plak dengan perut membesar nak pakai baju kurung heee.... Akhirnya aku berjaya menempah baju raya sedondon untuk suami dan anak2 kaler pink mendung, suami aku cam segan2 je ngan warna tu heee... nasib la kain pun dibeli oleh ibu mertuaku. Untuk aku baju kurung pahang bercorak konon2 boleh cover perut la kan. Sebenarnya aku tak berapa suka berbaju kurung sebab aku ni penggemar baju kebaya tapi kalau pregnant apa hal pulak nak pakai kebaya sakit mata memandang.



First time beli selendang kat pasar malam, murah je 10 ringgit sehelai. Beza selendang murah ni dengan yang mahal adalah batu2 nya yang tak berkilau. Hentam saja lah labu... mana yang sempat je aku sambar. Aku suka prinsip kakak aku beli tudung kat pasar malam lebih murah boleh beli banyak dan macam2 kaler, bila dah jemu bagi pada anak. Kalau beli tudung mahal dapat beli satu je pakai sampai jemu tak boleh tukar2. Aku plak jarang2 dapat pegi pasar malam sbb kat kawasan rumah aku ni tak de pasar malam tunggu balik kampung baru dapat pegi pasar malam kesian kan.



Ni budak pompuan ke lelaki? sibuk gak nak menerai selendang mamanya.

3 comments:

Lady of Leisure said...

sweetnya hehe tema raya taahun ni pink eh hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

pakai jubah la..cantik gak apa jubah..kaftan ker..

sy pon suka tudung murah sbb blh beli bnyk..

washington said...

Fuck Off, damn IT !!