Wednesday, 2 May 2012

Toys Baru Saya!

Assalamualaikum,


Teruja dengan toy baru ni, panas2 dari Kedai bebas cukai Rantau Panjang. Dah lama teringin nak guna visions ni tau baru ni dapat hee... orang lain dah lama guna aku baru nak merasa, hepiiiinyerrr
ada lagi....



Periuk stainless ni cantik jer berkilat tu yang tergoda tu
dan satu lagi yang pastinya membakar semangat aku...



Pengukus baru you... selalu aku dok mengukus guna rice cooker jer, letih tau dah le kecik sikit je boleh dapat. Ni dengan adanya pengukus baru dapatla aku mengukus apa2 yang patut. Ada orang tu asyik cabar2 aku kukus apam dot dot ermm tengok le kalau rajin. Ni nak masak nasik dagang pun senang le sikit takde la asyik minjam pengukus mak jer.

Macam tamak jer rasanya kan semua nak. I jeles tau kakak ipar I dapat set vantage dengan harga murah, masa I beli dulu mahal giler arghh jeles tau set terakhir vantage tu dijual lebih kurang separuh harga. I punya vantage cuma set minum petang, kakak ipar I dapat complete set dengan harga murahhhh.. okla dah rezeki dia dapat set terakhir tu kan.

Nasib baik la yang pegi Rantau Panjang tu kakak ipar I dengan MIL kalau I yang pegi mau mata I ni pejamcelikpejamcelik ha..ha..ha...



vantage I ni beli tahun lepas belum guna lagi, ada hati plak nak set yang lain nak kena pelangkung dengan kotak set tu boleh le hee... 
masa beli dulu rasa nak jual balik jer sebab apa tau... sebab terasa dah menghabiskan duit dengan sekelip mata aje tetiba menyesal tapi lepas dua tiga hari dah tak menyesal, ntahhapahapantah...

6 comments:

ibh_sue said...

Feewiitttt. . Toy baru. Tak pa. .Aku x kempunan dah. Semua dah ada. . Ada yg x bkk lg pun ada. Ceh! Cam blagak ja bunyiknya ya. Cuba klu x da lg tu. . Harus aku jeles. Kikikii.
Dah jd cam gajah putih pun ada ha. X pecah dara. Mau tggu dpt lemari kaca or meja mkn idaman kot baru nak kuar set vantage aku tu. . Hihihiii. . Ker nak kena sound aka perli dl baru gn. Masa nak beli kan main lg. . X hingat. :p

Shahriah Abdullah Novelis said...

SAlam... wahh bestnya ada toys baru...nak jugak! bestkan... dulu kecik2 kita suka toys masak2 yang plastik tu... bila dah besar... inilah yang kita suka....:))) periuk berkilat tu.. wahh silau sampai kesini kena guna cermin mata hitam ni tau hahhaha

gerhana luka said...

sue, itu la gayanya masa nak beli bukan main semangat lagi kan pastu bila nak guna... tunggu buat pameran dulu kik.kik.kik

Kak Sha memang silau ni, kalau main masak2 kat dapur tu nanti kena pakai spek itam le gayenya kik.kik.kik anak saya pun nak toys masak2 gak beli complete set RM10 cukup semua hee...

Acik Erna said...

GL zaman muda2 acik dulu pun suka jugak membeli ni..sekarang ni masa tu dah tamat..he he..acik tengok suka..tapi nak membeli tu memang acik fikir banyak kali..akhirnya tak jadi..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ok..sy semua takda..ok..saya jeles!

Cik Ina Do Do Cheng said...

cik ina teruja ngan toy baru ko tu. Lepas ni mesti ko gigih memasak mengukus sebab dah ada periuk ngan pengukus baru : )