Wednesday, 27 July 2011

Ikan Cencaru Sumbat Sambal Kelapa

Assalamualaikum,

Menu senang untuk disedia
Aku reka2 resepi
Mak mentua pun suka
Maka jadilah aku menantu yang di senangi
Heee... puji diri sendiri lagi



Tumbuk cili merah, bawang merah, bawang putih
Masukkan kelapa parut dan sedikit belacan, tumbuk lagi
Tambah garam dan perahan asam limau, gaul rata
Sumbatkan dalam ikan cencaru yang dibelah belakang



Bakar ikan atas pemanggang sampai masak
Bila dah masak letak dalam pinggan
Makan cicah dengan air asam
Fuhh sedap tak hingga

2 comments:

Rina Rahamat said...

sedap nih..dah ah senang..mmg sy akan buat punya..

Cik Ina Do Do Cheng said...

dah lama akak tak buat ikan sumbat cencaru ni. sesekali makan sedap makan plak ngan nasi panas.