Tuesday 28 May 2013

Salsa Kebaboomm!

Assalamualaikum,


Stok tomato ceri aku punya la banyak dalam esbox sampai dah tak tau nak buat apa, sudahnya terfikir jugak nak buat salsa. Salsa aku ni punya la kebabom, bila masuk mulut je meletup-letup rasanya... pedasss tapi ketagih bila dah rasa. Salsa ni buh dalam roti pita buat ala-ala totila pun ok gak mesti terangkat punya.

Salsa Tomato Ceri

1 cup tomato ceri dibelah dua
1/2 biji epal hijau potong dadu
1/2 biji capsicum didadu
1/2 biji bawang besar potong dadu
3 biji cili padi hiris halus
3 tangkai daun ketumbar diracik
1 sudu makan apple cider
secubit garam, gula dan lada hitam
sedikit minyak zaitun

gaul semua bahan dalam bekas kemudian simpan dalam esbox bila nak makan baru bawak keluar, pasti menyegarkan dengan aroma dan rasanya yang terangkat.

1 comment:

ibh_sue said...

Aku suka tomato ceri..Selain tahan lama simpan dlm esbox.. Rasanya pun sedap lagi dari tomato beso. Kalo yg beso kena pilih yg sego2 baru sedap.. :)