Thursday, 16 August 2012

Tart Nenas Gulung

Assalamualaikum,

Tart nenas adalah kuih raya yang paling aku suka dalam banyak-banyak kuih raya yang ada. Selalu tart ni ibu mertuaku yang buat tapi kali ni kena la buat sendiri sebab my mertua dah pindah balik dok Terengganu. Resepi tart nenas ni aku ikut resepi tart strawbery dari Rahel, memang best tart ni sama yang macam my mertua buat.


tak berapa kemas tart aku ni maklumla kali pertama mengusakannya sendiri. Along jadi tukang tabur manik kaler-kaler tu.



dah sejuk simpan dalam bekas pastu tampal selotep kemas-kemas supaya tak abis sebelum raya heee..



tart yang ni boleh dimamam ya, tapi lepas berbuka la.


Hari ni nak siapkan tempahan popia horliks sebelum balik kampung esok, adui letih jejari aku nak menggentel popia plak.

6 comments:

Bicara Kak Noor said...

wah cantik nye tart nenas tu ada manik2 lagi meriah lah sayang jauh sngt nak minta heeee

bujal X said...

tak pernah makan popia horlicks~~1st time dengar ni~he~~

Norzie hany said...

Kuih tart mmg fav saya dan wajib ada setiap tahun.Cantik ada manik warna warni.

zila norazila said...

wahh ada tart nenas juga disini..zila pun sama suka mkn tart ..esk wt popia plk yer kak..alhamdulillah rezeki tue..:) selamat hari raya wat akk skluarg ayer:)

Rinna said...

Cantik laa tart GK..

Suka jugak ngan kuih tart..nie.. buat tak de masa beli je laa.. :)

Selamat Hari Raya buat GK sekeluarga.. Maaf Zahir dan Batin.. :)

Hasrina said...

wow wow rajinnya bagus2

selamat hari raya