Wednesday, 14 September 2016

Biji Rambutan Goreng

Assalamualaikum,


Ni dia hasil gorengan biji rambutan ditabur garam. Rasa makan kacang je biji rambutan ni. Terpengaruh dengan kawan yang dok nak rasa biji rambutan goreng so bila ada banyak rambutan merajinkan la diri mengumpul biji rambutan untuk digoreng. 


Yang ni plak goreng dengan butter, boleh tahan juga la rasanya. Pasni try buat salted honey plak ya heehehe...
ok bye.

2 comments:

ibh_sue said...

Muly..Lamanya tak update... Haaa ni la yg aku nak try. Naper la time ni baru nampak n3 ko ni.

Normah Kumin said...

Assalamualaikum,

Emm...baguslah tak membazir yee, isi makan biji pun makan.

Tapi Kak Mah baru jumpa tentang khasiat biji rambutan ni,

Keringkan dulu, kemudian goreng tanpa minyak, bland jadikan serbuk.

ambil satu sudu makan bancuh dengan air suam, minum kali sehari,

boleh merendahkan tekanan darah tinggi. Boleh cuba ni untuk orang

yang ada darah tinggi.